Mina sidor

Mina sidor

Ny hyra för Sollentunahems bostäder 2023 

Sollentunahem och Hyresgästföreningen har enats om en ny hyresnivå för bostäder 2023. Överenskommelsen innebär för de allra flesta av hyresgästerna en hyreshöjning på 4,5 procent, som gäller från och med 1 mars. Överenskommelsen baseras på kostnadsutvecklingen för Sollentunahem och en bedömning av den ekonomiska utvecklingen i samhället, vilka har en stark inverkan på Sollentunahems förutsättningar att driva sin verksamhet. Sollentunahems yrkande och behov av höjning var högre än slutresultatet. Men givet förutsättningarna har vi enats om en ny hyresnivå som båda parter kan acceptera.

Den nya hyresnivån avser lägenheter inom Sollentunahem och de fastigheter som Sollentunahem förvaltar.  För ett fåtal av fastigheterna i beståndet träffas separata överenskommelser om lägre hyresnivåer för 2023. Det gäller bland annat nyproduktion. Hyresgästerna i dessa hus får särskild information om hyresnivåerna.

Om du redan är hyresgäst

Du som redan är hyresgäst hos oss kan registrera dig på Mina sidor. Då kan du till exempel se din hyresinformation, boka tvättstuga, göra felanmälan med mera. Om du vill samla köpoäng måste du även anmäla dig som sökande. När du som bostadshyresgäst loggar in på Mina sidor visas samtliga lediga parkeringsplatser och förråd men du kan endast söka de som tillhör din fastighet och ditt uthyrningsområde. 

Om du vill anmäla dig som sökande 

För att kunna söka bostad, förråd eller p-plats ska du först registrera dig på Mina sidor.  Du väljer själv ditt personliga lösenord, som måste bestå av minst 6 tecken och innehålla både siffror och bokstäver. Lösenordet kommer också tillsammans med ditt välkomstbrev. Därefter loggar du in dig enklast genom att använda ditt mobila BankID. Du kan även logga in dig med personnummer och lösenord. Förråd och parkeringsplatser hyrs ut som ett komplement för den som hyr en lägenhet. 

Viktigt för dig som söker

Vid kontraktsförslag ska informationen i din intresseanmälan vara aktuell. Se vår uthyrningspolicy som står till grund för hur vi gör vår bedömning av dig som hyresgäst. Läs mer om vad du behöver tänka på när du söker bostad

Blanketter

Blanketter för bland annat autogiro, ansökan om lägenhetsbyte, överlåtelse av kontrakt och ansökan om andrahandsuthyrning hittar du på vår webbplats. Här hittar du alla våra blanketter

Kom ihåg att uppdatera!

Kom ihåg att uppdatera din kötid i intressebanken inom 24 månader. Det gör du genom att logga in på "Mina sidor".

Du kan när som helst gå in på "Mina sidor" och ändra:

  • dina personuppgifter om du t.ex. flyttar eller byter e-postadress
  • dina önskemål i intressebanken